Csoportos kreatívOldás a MŰVÉSZETterápiával

  • Fejlődni szeretnél?
  • Szeretnéd jobban megismerni Önmagad?
  • Külső hatások miatt úgy érzed változásra van szükséged?
  • Szeretsz alkotni és kíváncsi vagy, mit fejez ki az alkotásod?
  • Menjek vagy maradjak? (párkapcsolati és munkahelyi krízispontok)
  • Tudatosabb szeretnél lenni?
  • Van egy kérdésed?
kreatívoldás

Ahhoz, hogy tudjuk, merre tartunk, fontos tudni, hol is vagyunk most. Honnan jöttünk, mit hoztunk otthonról, milyen hiedelmeket építettünk be az életünkbe, melyik az ami szolgál minket és melyik az, amely már nem szolgálja fejlődésünket. Minden, amit alkotunk, amivel körbe vesszük magunkat, üzenetet hordoz rólunk. Az öltözködésünk, a lakásunk, de még az a kis firka is melyet telefonálás közben rajzolunk. Amikor „csak úgy” rajzolunk, teszünk egy mozdulatot, vagy épp melyik zenét hallgatjuk, ezekben is megjelenik mindaz, ami éppen foglalkoztat minket.

A kreatívoldás művészetterápiás csoport egy olyan nyílt foglalkozás sorozat, ahol különböző, feladatokkal, önértékelést segítő módszerekkel megkeressük a problémák kiváltó okait.

Miről fog szólni? A téma, a Te egyéni igényeid és élethelyzeted. Olyan gondolatmenetet indítunk el közösen, melyet tovább görgetve, te magad jutsz el a megoldásig, megoldásokig. Kérdéseket teszek fel, melyekre válaszolva Te magad oldod meg és fel az elakadásokat.

A foglalkozásokon a művészetet használjuk arra, hogy az elkészült alkotásokon keresztül láthatóvá váljanak a bennünk zajló folyamatok.

A nyílt csoport foglalkozások alkalmain az ismerkedéssel, bemutatkozással kezdünk. A beszélgetés közben szépen kirajzolódik, mi is az aktuális téma. ( Én mindig készülök egy témával, de nem biztos, hogy végül az lesz a meghatározó)
Feladatok

  • Művészeti eszközök használatával feladatmegoldások (rajz, montázs, kollázs, mozgás, irodalom, zene)
  • Az elkészült alkotásokat együtt a csoporttal kérdések mentén, a csoportvezető moderálása mellett átbeszéljük.
  • A megbeszélések folyamán tud felszínre kerülni az adott probléma, amely tudattalanul vagy tudatosan foglalkoztatja a csoporttagot. A feladatok mennyisége függ a csoport önismereti munkájának mélységétől. Feladatok megbeszélése során mindenkire sor kerül, semmi nem kötelező! Itt minden szabad!

A nap végét összegzéssel zárjuk le.

Önmagunk megismerése, határaink megtapasztalása segíthet abban, hogy őszintébb, örömtelibb, elevenebb módon élhessük életünket.

Helyszín: Gyömbérkert Budapest, Maglód, Szarvas, Szeged

Időpont: 

A nyílt csoport foglalkozás adományokból tartja fenn magát

A csoport minimum 7 fő jelentkezése estén tud elindulni.

ELŐZETES, e-mailes BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES! Gyere és kóstolj bele Te is